Logo_bcreativ
Logo_bcr
Partener oficial pentru
Bucureştiul creativ

Ce este "Bucureştiul creativ"

Magia Festivalului Enescu iese în acest an din sălile de concert, cuprinde Bucureștiul și, între 1 și 28 septembrie 2013, îl transformă în ”Bucureștiul Creativ”: un spațiu magic, al creativității și al valorii, al muzicii și al artelor plastice, deschis tuturor. Bucureștiul creativ este diferit de spațiul urban cotidian: locații cheie din București sunt reinventate prin artă urbană și prin elemente vizuale și prind viață prin participarea iubitorilor de frumos, din țară și din străinătate, atât în spațiile publice, cât și în mediul online.

Găsiţi aici Harta Bucureştiului Creativ , unde puteţi vedea toate proiectele de artă urbană şi toate punctele de informare despre Festivalul „George Enescu”.

Găsiţi aici descrierea conceptului.

Bucureștiul Creativ este o Declarație publică a celor care s-au săturat de nuanțele de gri și de tonurile agresive din spațiul public și care asumă responsabilitatea generării unei schimbări în societate prin actul de creație.

Bucureștiul creativ poartă amprenta și spiritul lui Enescu, reinterpretate prin identitate vizuală, prin creație în forme plastice, prin promovarea valorilor în care Maestrul a crezut. „Nu devii bătrân fiindcă ai trăit un număr de ani, devii bătrân fiindcă ai dezertat de la idealul tău. Anii ridează pielea, dar renunţarea la ideal ridează sufletul ”, a spus George Enescu.

o GRĂDINA FESTIVALULUI. În spațiile verzi din jurul principalelor săli de concerte – Ateneul Român și Sala Mare a Palatului – sunt expuse lucrări de artă ale tinerilor artiști, selectați în cadrul Bienalelor de Artă și Design ale Festivalului.

o PIAŢA FESTIVALULUI găzduieşte concerte în aer liber, evenimente muzicale, expoziţii.

o ORAŞUL FESTIVALULUI este locul care adună proiectele din cadrul Bucureştiului Creativ, obiecte de artă urbană, evenimente culturale

o TRANSMISIILE FESTIVALULUI, live în sălile de cinema ale Digiplex Grand Cinema.

Sponsor:

Logo Citygrill